co potrzebujemy na 4-6 gofrów?
ps. ja robię z podwójnej porcji, bo jesteśmy tu w 7 osób a każdy uwielbia gofry:)
1/3 szkl oleju
2 szkl mąki
2 szkl mleka
3-4 łyżki mleka
1 łyż. proszku do pieczenia
szczypta soli
2 żółtka (białka ubić na sztywno)
wszystkie skadniki wymieszać mikserem na jednolitą masę i następnie dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć
Tak przygotowane ciasto wylać ostrożnie na dobrze rozgrzaną i posmarowaną oliwą gofrownicę i zajadać się do woli:)
czym udekorować?
My ubiłyśmy bitą smietanę ze śmietanki kremówki 30% - tej z biedronki z krótkim terminem przydatności do spożycia - nie z kartonu!
pokroiłyśmy owoce, nektarynki, banany, mandarynkę, można posypać borówką, jagodami, truskawkami, cukrem pudrem, dżemem, nutellą. Ach gofer na zdjęciu miał wszystko od nutelli pod pierzynką z bitej śmietanki do owoców;)
Smacznego!
ps. Właśnie dostałam smsa od męża z życzeniami - całkowicie zapomniałam, że dzisiaj (3 dni po urodzinkach Marysi) jest nasza rocznica ślubu...
Ps. Tobie również najlepszego :) kochanie - poukładania spraw w pracy, zawsze miłości, zdrowia, spokoju ducha i ciągłego błogosławieństwa Marysi! buziaki;) Ania
Aniu wspaniały pobyt i nasze spotkanie :) Bardzo cieszę się, że mogłyśmy się spotkać i spędzić trochę czasu :)
OdpowiedzUsuń